ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BURSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • YÖNETİM
    • İL MÜDÜRÜ
    • KURUMSAL
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • DİĞER BİRİMLER
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
  • HİZMETLER
    • LABORATUVAR HİZMETLERİMİZ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
  • BİLGİ MERKEZİ
    • PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
    • İL VERİ SİSTEMİ
      • VERİ PROGRAMI (İÇ HAT)
      • VERİ PROGRAMI (DIŞ HAT)
  • BASIN
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksBursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Fırıncılara Temel Gıda Hijyen Eğitimi Düzenlendi

8.06.2023 / Gösterim Saysı : 260 / Arşiv

​Fırıncılara ve ekmek üretimi yapan firmalara yönelik temel gıda hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, ekmek ve ekmek çeşitleri ilgili mevzuat ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler üzerine eğitim verildi.

Beslenmemizin en önemli maddesi olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin tekniğe uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması ve satışına yönelik yasal düzenlemeler 01.04.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren TGK- Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği  (Tebliğ No.2012/2) 'nde yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokole göre Türkiye genelinde faaliyet gösteren fırıncı, ekmek ve ekmek üreticilerine hijyen konusunda eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede üreticiden, son tüketiciye kadar geçen süreçte ekmeğin sağlıklı ortamda üretilmesi ve üreticilere yasal sorumluluklarının anlatılması amacıyla Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bursa Fırıncılar Odası işbirliğinde Bursa'da ekmek üreten gıda işletmelerinde çalışan fırıncılar için temel gıda hijyen eğitimi düzenlendi.

Eğitime katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Akif Şenyürek, " Eğitim sürecinde sektör çalışanları olarak sizlere fayda sağlaması faydalı ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında katkı sağlayacağına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli teknik personeller tarafından Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen eğitimden toplamda 123 katılımcı faydalandı. Eğitim sonunda fırıncıların hijyen belgesi alması için eğitimle ilgili sınav da yapıldı. Talep gelmesi durumunda benzer eğitimlerin sonraki dönemlerde de tekrarlanabileceği belirtildi.

 


Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Bursa’Da 3 Milyon 700 Bin Adet Sazan Yavrusu G ...
  • İnegöl’De 3. Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık ...
  • Uluslararası Gıda Kaybı Ve İsrafına Karşı Fark ...
  • Bursa Balık Halinde Çapraz Denetimler Yapıldı
  • Yenişehir’De Yeni Çeşit Silajlık Mısırların Ha ...
  • Turfood 5. Gıda Fuarı Bursa’Da Kapılarını Açtı

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mahallesi 1.Hürriyet Caddesi Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0224 2464230

  • Faks : 0224 2474324

  • E-Posta : bursa@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​