5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gıda resmi kontrol hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla; İl Müdürlüğümüz Konferans salonunda kontrol görevlisi eğitimi düzenlendi. İl ve ilçe müdürlüklerimiz ile Bilecik İl Müdürlüğünde çalışan personelin katıldığı Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi sertifika töreni ile sona erdi.
Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi kapsamında, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı,
Gıda ve Yem Kanunu, 5996 Sayılı Kanun ceza uygulamaları, Gıda Hijyeni Yönetmeliği,
Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Türk Gıda Kodeksi (Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler),Numune Alma Usul ve Esasları (üretim ve satış noktaları),
Numune Alma (mikrobiyolojik, mikotoksin, pestisit, dökme, dondurulmuş vb. ), konuları anlatıldı.
Sertifika töreninde konuşan İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, gıda güvenliği konusunun hassasiyetini dile getirdi. Sertifikalarını alan yeni kontrolörlere denetimlerde cezanın öncelik değil rehberliğin temel olduğunu dile getirdi. İşletmelerin standartlara uygun, halk sağlığını tehdid etmeyecek şekilde hizmet verilmesi konusunda kendilerine düşen görevi dile getirerek tüm kursiyerlere başarılar diledi.