Kestel İlçesi Soğuksu Mahallesinde ekimi yapılan silajlık mısır çeşitlerinin tanıtımının yapıldığı tarla günü düzenlendi.
2019 Yılının Mayıs ve Haziran aylarında Kestel ilçesi genelinde ekimi yapılan 18 çeşit silajlık mısır çeşidi ekildi. Bunların içinde ilçeye en çok uyum sağlayanların tanıtımının yapıldığı bir tarla günü etkinliği düzenlendi. Programa Kestel Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAYA, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürümüz Hamit AYGÜL, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk KÜREL İle üreticiler de katıldı.
Programda konuşma yapan Kestel Kaymakamı Ahmet KARAKAYA: ‘’İlimizde olduğu gibi Kestel’de de hayvancılık alanında atılıma ihtiyacımız var. Hayvancılıkta verimi arttırmak için yem bitkisini arttırmalıyız.’’ dedi. KARAKAYA konuşmasında, Hayvancılığı arttırmak ve ilerletmek için gençlerimizin köyde üretime katılmalarının da önemli etkenlerden olduğu ifadelerine de yer verdi.
Programda açılış konuşması yapan İl Müdürümüz Hamit AYGÜL sözlerinde şu ifadelere yer verdi: ‘’Yaptığımız çalışmaların çiftçilerimiz tarafından benimsenmesi bizler için oldukça önemli. Çünkü çiftçimiz, çalışmaları deneyip sonuçlarını görmek istiyor. Kestel İlçe Müdürümüz ve değerli arkadaşlarımız yaptıkları çalışma ile ilçe genelinde 18 çeşit olan silajlık mısır sayısına ulaşarak, hepsinin denemelerini yaptı. Bunların içinden Kestel ilçemize adapte olan çeşit tespit edildi. Bu çeşidi çiftçimize tanıtmak için bu tarla gününü düzenledik. İlimiz meyvecilikte olduğu kadar hayvancılık alanında da önemli konumda. Yemin uygun bir şekilde üretilip, kullanılması da bir o kadar önem arz ediyor. İlimiz genelinde, yem üretimini yaygınlaştırarak daha az maliyete ulaşmayı hedefliyoruz. Bu noktada, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, üretimin bereketli olmasını diliyorum.’’
Kestel İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Haluk KÜREL ise silajlık mısırı üretiminde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti ve çiftçilerin bölgesel kalkınmalarını sağlamak için gerekli imkânları sağlayacaklarını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından hasat yapılan alana geçen protokol ve katılımcılar, yetiştirilen ürünleri yerinde inceledi.