T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Kantin Denetim Ekibi Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 30.09.2021

​“Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konusu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörü Sezai KURUŞÇU’nun başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mürvet ÖZTÜRK, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Tülay ALCAN ,İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu M.Erdinç ŞENOVA katıldı.

Okul ve Kurumlardaki Yemekhane, Kantin,  Kafeterya , Büfe, Çay Ocağı gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu ve Okul Gıdası Hakkında Tebliğ ve Prosedür hakkında 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında kantin denetim ekiplerinde görevli personele 06.10.2021 Çarşamba günü saat 09.00-17.00 saatleri arasında Oğuz Kaan Köksal Toplantı Salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İl İSGB Koordinatörü Sezai KURUŞÇU, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığından Gıda Yüksek Mühendisi Dilara KASİL, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Veteriner Hekim Tülay ALCAN ve Gıda Mühendisi Dilek ÖZİPEK DONDURAN tarafından ,17 ilçeden yaklaşık 100 katılımcıya “Kantin Denetim Ekipleri Eğitimi” verilmesi planlanmıştır.