T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kestel’li Üreticiler Sertifikalarını Aldı

Yayın Tarihi : 31.12.2021

​Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursa İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kestel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile gerçekleştirilen Sürü Yönetimi Elemanı ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği kurslarının sertifika töreni Kestel’de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sertifika törenine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL’ün yanı sıra ;Kestel Belediye Başkanı Önder TANIR, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren TÜRKMEN, Kestel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel KÖKEN, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Fikri HAFIZOĞLU, Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayrettin İNAL, Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp KILIÇ, İl ve İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda üretici katıldı.
Sertifika töreninde bir konuşma gerçekleştiren İl Müdürü AYGÜL “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürütmüş olduğumuz  Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ”  projesinin  yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ve katkılarılarıyla yürütülen “ Sürü Yönetimi Elemanı Benim ” projesi kapsamında; Kestel İlçemizde Süt Sığırı Yetiştiricisi ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursları açılmıştır. 
Kurslar kapsamında; Ümitalan mahallemizde ikamet eden 20 kadın çiftçimize yönelik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüyü Yönlendirme, Sürünün Beslenmesi, Sürü Bakım İşleri ve Sürünün Sağlığı konularında teorik ve pratik bilgiler verilmiştir. Kursa katılan kadın kursiyerlerimize İŞKUR tarafından maddi destek sağlanarak hem kursa talebin artması hem de kadın çiftçilerimize öğrenirken de gelir elde etmesi amacıyla toplam 9.100,00 TL ödeme yapılmıştır.
2020 yılı TÜİK verilerine göre; ülkemizde 18.157.987 büyükbaş, 54.112.626 küçükbaş, ilimizde 235.781 büyükbaş, 587.245 küçükbaş, Kestel ilçemizde ise 5.081 büyükbaş, 19.952 küçükbaş olmak üzere 25.033 hayvan mevcudumuz bulunmaktadır.
Orhaniye mahallemizde ikamet eden 18 kadın çiftçimize yönelik olarak ise  Yem Bitkileri Yetiştirme, Süt Sığırı Çiftliklerinin Planlanması, Süt Sığırcılığında Mekanizasyon, Süt Sığırlarının Beslenmesi, Süt Sığırcılığında Sürü Yönetimi, Süt Sığırlarında Sağlıklı Süt Üretimi ve Süt Sığırlarında Sağlık ile Hastalıklardan Korunma konularında teorik ve pratik bilgiler verilmiştir. Bu mahallemizde de açılan kurslara ilginin artması ve katılan kadın çiftçilerimize maddi kazanç da elde etmeleri amacıyla İŞKUR tarafından toplam 6.300,00 TL ödeme yapılmıştır.
Kursa katılan kursiyerlere sertifikalarının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.” Dedi.
Protokol konuşmalarının ardından üreticiler sertifikalarını teslim aldı.