T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Esebey Kadınları Türk Mutfağı Haftası’nda Konukları Ağırladı

Yayın Tarihi : 25.05.2023

T.C. Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 21-27 Mayıs haftası Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" teması ile bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen etkinliklerle her zaman sıfır atık felsefesiyle kaynayan tencerelerin ve zengin Türk mutfağının tanıtımı yapılıyor. Kentlerin geleneksel lezzetlerinin sergilendiği etkinliklerin yeni durağı Bursa oldu.

Bursa'da özgü tatların tanıtımının yapıldığı etkinlik Yıldırım Belediyesi ev sahipliğinde Esebey Kadın Kooperatifinde gerçekleşti. Etkinlikte, kooperatif üyelerinin hazırladığı geleneksel ve yöresel yemekler sunuldu.

Programa katılan konuklara fukara keşkülü, ekşi ot yemeği, cennet künkü, incir tatlısı, gaygana, damat paşası, kestaneli pilav ve cevizli ekmek ikram edildi.

Kadın kooperatifinde gerçekleşen programa Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer katıldı.