T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıdanı Koru Kampanyası “ Sıfır Atık Sıfır Açlık: Gıda Kayıplarını ve İsrafını Azaltmak için Destek Projesi” Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Yayın Tarihi : 22.02.2019

19.02.2019 tarihinde Ankara' da Gıdanı Koru Kampanyası " Sıfır Atık Sıfır Açlık: Gıda Kayıplarını ve İsrafını Azaltmak için Destek Projesi" 1. Çalıştayı gerçekleştirildi. Bu kapsamda açılış konuşmaları Dr. Viorel GUTU ( Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi), Aylin ÇAĞLAYAN ÖZCAN (Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü), A. Volkan GÜNGÖREN (Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Ayşegül SELIŞIK ( FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı)  tarafından yapıldı. Bu kapsamda gıda kayıpları ve israfın azaltılmasına yönelik çalışmalar ile Gıdanı Koru Kampanyası hakkında bilgi verildi.

Çalıştaya İl Müdürlüğümüzden Gıda Yem Şube Müdürlüğünden , Bursa Gıda ve Yem Merkez Araştırma  Enstitüsü, Toprak Mahsulleri Ofisi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan görevli personel katıldı. Çalıştayda 7 grup oluşturuldu. En çok hangi alanlarda, hangi sektörlerde, hangi aşamalarda gıda kaybı ve israfının görüldüğü, gıda kayıp ve israfının görülmesinin temel nedenleri, bu israf ve kayıpları azaltmak/ önlemek için hangi önleyici tedbirlerin alınacağı, iyi uygulama örnekleri, gıda kayıp ve israfı azaltmak/önlemek için hangi kurum ve kuruluşlarla nasıl bir işbirliği yapılacağı ve kampanya için olası sloganlar ile ilgili çalışmalar yapıldı.  Müdürlüğümüz 7 çalışma grubundan 2.sinde yer alarak çalışma raporlarını tüm katılımcılara sundular.