T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt ve Süt Ürünlerinde Resmi Kontrol Uygulamaları Eğitimi Başladı

Yayın Tarihi : 4.11.2019

İl Müdürlüğümüzde, ''Güvenilir Gıda İçin Resmi Kontroller'' Eşleştirme Projesi, AB Gıda Güvenilirliği standartlarının uygulanmasına ilişkin Türk Kamu Hizmetlerinin kapasitesini geliştirme hedefleri doğrultusunda, Süt ve Süt Ürünlerinde Resmi Kontrol Uygulamaları konulu hizmet içi eğitimin açılışı yapıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Hamit AYGÜL, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Süt ve süt ürünleri kontrolü yapan denetim görevlilerinin, mesleki pratiklerini ve gıda işletmeleri tarafından uygulanan önlemlerin etkinliği ile verimliliğini kontrol etme becerilerini geliştirmek ve uyumlaştırmak amacıyla Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Hizmet İçi Eğitim Programı Kapsamında, İl Müdürlüğümüzde üç gün sürecek Süt ve Süt Ürünlerinde Resmi Kontrol Uygulamaları konulu eğitim düzenleniyor.'' dedi.

Eğitimde anlatılacak konulara da değinen AYGÜL: ''Kontrol görevlilerinin, süt ve süt ürünleri üreten işletmelerin resmi kontrollerinde uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen bu eğitimde; genel mevzuat, süt ve süt ürünleri özel mevzuatı ve teknolojileri, çiğ sütün arzı, süt ürünlerine özel durumlar, sütte tehlike analizi ve haccp, süt mikrobiyolojisi, numune alma planları, süt toplama merkezleri, resmi kontrol formlarının tanzimi, vaka çalışmaları ve uygulamalar da anlatılacak. Bu eğitimin sonunda denetimlerde kontrol görevlilerinin aynı anlayışa gelmesi ve ülke genelinde uygulama birlikteliği sağlanması hedeflenmektedir'' dedi.