T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yılbaşı Öncesi Uludağ’da Gıda Denetimleri Sıklaştı

Yayın Tarihi : 26.12.2019

​Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL ile İl Müdürlüğünde çalışan kontrol görevlileri tarafından, kış turizmi başlangıcı ve yaklaşan yılbaşı sebebiyle Uludağ'da bulunan otel ve işletmelerde gıda denetimi yapıldı. İşletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği ile ilgili olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen ve Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinin başında yer alan Uludağ’da da gıda denetimleri sıklaştı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL’ün bizzat katıldığı denetimlerde, yıl içerisinde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan 1.ve 2. Bölgelerde bulunan otel ve işletmeler denetlendi. 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında denetlenen 20 adet otel, 35 adet satış yeri, 50 adet toplu tüketim yeri ve 35 adet alkollü içki sunumu yapan işletmelerde; gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, genel ve özel sağlık bilgisi esaslarına uyulup uyulmadığı, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşulları kontrol edilerek özellikle alkollü içkilere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapıldı. İşletmelere Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği ile ilgili olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Otelleri ve gıda satışı yapan yerleri tek tek ve titizlikle inceleyen İl Müdürü AYGÜL, yaklaşan yılbaşı ve kış turizminde vatandaşlarımızın güvenilir gıda konusunda en iyi hizmeti alabilmeleri için denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti.  AYGÜL, gıda konusunda hassasiyet gösteren ve standartlara uyan işletmelere teşekkür ederek, "Uludağ, Türkiye ve Bursa'nın büyük bir markası. Sezonun başlaması ve yılbaşının yaklaşmasıyla denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Burası 14 bine yakın misafir ağırlama kapasitesi olan bir bölge. Gıdaların, lezzeti ve kalitesi kadar gıda güvenliği de bizler için önemli. Uludağ'da otelleri, büfeleri, alkollü içecek satan işletmeleri denetliyoruz. Uludağ'ın marka değerini korumaya çalışacağız. Gıdaların saklama koşulları, hijyeni, pişirilmesi, sunumu gibi durumları inceliyoruz. Yine kaçak ve sahte içkiye karşı ölçümlerimizi yapıyor ve bandrol kontrolü yapıyoruz. " dedi.