T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bursa’da Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Başladı

Yayın Tarihi : 22.09.2020

​5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu"  kapsamında gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi  amacıyla,  Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İl Müdürlüğümüzde, kendi eğitici kadromuzla, Kontrol Görevlisi Kursu düzenlendi.

Toplantıda konuşma bir konuşma yapan İl Müdürü AYGÜL “Tarladan sofraya, gıda güvenliğini yaklaşımıyla, Bakanlığımızca üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır.

Bilindiği üzere gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin Kontrol Görevlisi olması gerekmektedir. Bu sebeple Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İl Müdürlüğümüzde, kendi eğitici kadromuzla, Covid-19 tedbirlerine tüm hassasiyetle uyularak 21.09.2020-25.09.2020 tarih ve 28.09.2020-02.10.2020 tarihlerinde olmak üzere iki Kontrol Görevlisi Kursu düzenliyoruz.

 Kontrol Görevlisi Kursunda eğitim verilecek konular;
- 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu
-Gıda Hijyeni Yönetmeliği
-Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği
-Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik
-Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik
-Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik
-Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki
-Numune Alma Usul ve Esasları
-Türk Gıda Kodeksi
-Prosedürler’ dir.
 
Bu eğitim ile Bakanlık personelinin mesleğin gerektirdiği bilimsel, teknik bilgi ve becerileri kazanmaları, kişisel ve mesleki yetkinliklerini geliştirmeleri, gıda denetim ve hizmetlerinin anlamını, görev ve yetkilerini öğrenmelerini amaçlıyoruz.

Kontrol Görevlisi olarak göreve başladığınızda eğitimde öğrendikleriniz çerçevesinde denetimlerin yapılmasını, Kontrol Görevlisi Kursunun faydalı ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında yol gösterici olmasını diler, kursun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.