Bakanlığımızca özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde zaman zaman yaşanan ve geniş çaplı halk sağlığı riski oluşturabilen gıda kaynaklı salgınlarda etkilenen kişi sayısındaki artışı engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek için lokanta, restoran, kafe, dönerci, fast-food, otel gibi toplu tüketim yerlerinde asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verilmesi seferberliği başlatıldı.
Bu kapsamda; 21 Ağustos 2023 tarihinden bu yana İl Müdürlüğümüzce 1658 satış yeri, 1599 toplu tüketim yeri, 523 üretim yerinde denetim ve kontroller yapılmış olup, denetimlere hız kesmeden devam edilmektedir.