'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarımda Güçlü 100 Kadın' Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleşen Bursa Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği Kadın Korosu'nun müzik dinletisine katıldı.
İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ayşe Türk, '' Kurum olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte kırsalda faaliyet gösteren kadın üreticilerimiz için geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonra da azimle çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.
Kırsal alandaki kadınların ekonomik, üretim, eğitim, sağlık ve yaşama ilişkin sorunlarının ele alınması, bunlara yerel ve ulusal kaynakların sunduğu çözüm önerilerinin aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Türk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
''Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak kadının toplumdaki konumunu ve toplumsal rolünü yeniden inşa etmek amacı ile hareket etmekteyiz. İl Müdürlüğümüz ve 17 İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte kırsaldaki kadın üreticilerimizin; yeni yöntemlerle ulusal ve uluslararası gıda ve etiket mevzuatlarına uygun üretim yapmalarını sağlamak, kırsaldaki kadının aile ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra kendi ekonomik gücünü elde etmesine destek olmak, yörelerinde ekonomik kalkınma ve sosyal refah sağlayarak dezavantajlı yapının düzeltilmesine yardımcı olmak böylece kırsal alanın yaşanabilir bir çevreye dönüştürülmesi, kooperatifçilik ve örgütlenme bilincinin geliştirilmesini sağlayarak kırsaldaki genç nüfusu koruyup göçün önlenmesi amacı ile hizmet vermekteyiz.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar yürütecek olan Kadın Çiftçiler Çalışma Grubu oluşturuldu. Kurumumuz, kadın çalışmaları kapsamında eğitim- yayım, teknik kapasitenin geliştirilmesi, tanıtım, medya kullanımı, markalaşma ile ambalajlama/paketleme, etiketleme, pazarlama ve e-ticaret faaliyetleri yürütülmektedir. Yürüttüğümüz faaliyetler ile 1788 kadın üretici/kooperatif ortağına ulaşılarak bilgi ve becerilerinin arttırılmasına destek verildi.
Kurulum aşamasında olan ya da kapasitesini geliştirmek isteyen kadın girişimcilerimize ve örgütlerimize ise; destek verilerek doğru kaynaklara yönlendirilmelerine katkı sağlıyoruz. Girişimcilik kapasitelerini geliştirmek, teknik bilgi düzeylerini arttırmak ve alet ekipman ihtiyaçlarını tamamlamak için açılacak olan Ulusal ve Uluslararası hibe destek proje çağrılarına kadın girişimci dernek ve kooperatiflerimizi yönlendirilerek gerekli hallerde projeler hazırlanmaktadır.''
Açış konuşmasının ardından programa katılan konuklar kadın kooperatifleri yoluyla, kırsal alanda kadının kalkınması ve köyden kente göçün azaltılması adına yürütülen çalışmalara 'Gönül Köprüsü' projesi ile destek olan Rüya Sani Gündiler şefliğinde Bursa Hoş Sadâ Kültür ve Sanat Derneği Kadın Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla keyifli vakit geçirdi.
Programa katılan konuklara Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen uzun ömrüyle bilinen zeytin fidanı armağan edildi.